Vær med!
I anledning af reformationsjubilæet fejrer byer over det ganske land 500 året for den danske fællessangtradition med en national fællessangsbegivenhed lørdag den 28. oktober 2017.
Formålet med dagen er at synliggøre korlivet, fejre vores danske sangtradition og få en masse danskere til at synge sammen. Det er i ugen op til både den store reformationsdag og til Spil Dansk-ugen.
Ideen om en national fællessangdag den 28. Oktober 2017 kommer fra Sangens Hus, som er et nationalt samarbejdsforum for sang. De deltagende byer fejrer fællessangen på hver deres måde.
På Lolland har vi en helt unik tradition for at synge i kor og for fællessang. Lolland Synger vil gerne værne om denne tradition og samtidig udvikle sangen på Lolland., derfor står Lolland Synger i spidsen for et projekt vi kalder:
Nakskov fejrer
500 års
fællessang
i samarbejde med Lolland Falster Lovestorm, LollandBibliotekerne, Lolland Musikskole, Sankt Nikolai Kirke, Nakskov Handel og Erhverv, Visit Lolland Falster, Sangens Hus og Lolland Kommune.
Vi vil gerne fejre 500 års fællessang på følgende måde:
1. Give alle borgere i kommunen mulighed for at foreslå fællessange til dagen og fortælle gode historier forbundet med sangene.
2. Lørdag den 28. oktober 9.00 – 13.30 fylder kor og sangforeninger byens butikker og caféer med koncerter og fællessang. Både børn, unge, voksne og ældre synger klassiske og rytmiske sange og inviterer til fællessang.
3. Samme dag afsluttes med en fællessangkoncert for alle i Sankt Nikolai Kirke kl. 14.00.
Lolland Synger har specielt fokus på at inddrage børn og unge, derfor vil der i forbindelse med fællessangdagen være projekter som:
– Børn og Bedster: Hvor bedsteforældre og børnebørn synger gamle børnesange sammen.
– Syngespirerne, som er et åben skole korprojekt med 2. og 3. Klasser på 2 skoler i Nakskov.
Nakskov bliver en del af en større national begivenhed og Sangens hus sørger for PR omkring dagen i de landsdækkende medier.
Vær med til at få hele Nakskov bykerne til at summe af sang lørdag den 28. oktober 2017!
Lolland Synger vil gerne invitere alle kor, sangforeninger, sangklubber børn, unge som gamle der har lyst at synge eller spille op til fællessang til at deltage i fællessangsdagen hver på sin måde. Har du/I lyst til at være med så skriv en mail til mettestaalgaard@outlook.dk eller ring på 30823356.
Stem på din favoritsang!
Lolland Synger er på jagt efter gode sange, som vi kan dele med hinanden og gode anekdoter om, hvad fællessangen har betydet og betyder for os i dag.
Derfor vil vi gerne invitere børn, ung som gammel i Lolland Kommune til at være med til at stemme på og foreslå hvilke sange vi skal synge den 28. oktober.
Afstemningen starter den 11. juli og løber til den 24. juli 2017.
– Gå ind på Lolland Syngers hjemmeside: www.lollandsynger.dk, og giv dit bud.
– Man kan også besøge Lollandbibliotekerne eller Nakskov og Maribo turistbureau, hvor man kan udfylde en seddel med sangtitel og en lille anekdote eller aflevere sin egen seddel.
Giv dit bud på en god sang du har sunget med andre og gerne vil synge med andre.
Fortæl om den gode oplevelse eller hvorfor netop denne sang er vigtig.
Det kan være vuggesangen i hjemmet, en sang fra børnehaven, skolen, spejderne, gymnasiet, efterskolen, kirken, lejrbålet på stranden, på arbejdet, til rockkoncerten, under krigen, i koret, i sangforeningen, i politisk arbejde, foreninger m.m.
Det kan være en salme, en sang fra højskolesangbogen, en sang af Kaj Normann Andersen, John Mogensen, Sebastian, Benny Andersen, Anne linned, Kim Larsen, Djames Brown, Lucas Graham og mange mange flere…
Alle sange og anekdoter udstilles på plancher forskellige steder i byen.
Alle sange og anekdoter bruges som inspiration til lørdag den 28. oktober.
Alle sange og anekdoter bruges som inspiration til fællessangarrangementer fremover.
Formål:
Der ligger i tiden en søgning efter meningsfulde fællesskaber, fælles identitet og sammenhængskraft
Der er manglende kendskab til, hvor man går hen og synger – for såvel børn, unge og voksne. Der er brug for øget tilgængelighed for de, der vil synge.
Fællessangen er i høj grad en kulturbærende faktor. Ved at involvere alle borgere italesættes den danske fællessang blandt folk, og på denne måde tydeliggøres dens betydning for os.
Ideen er at gøre sangen synlig også nye steder i bybilledet, med det formål at nå ud til folk, som til daglig ikke møder sangen. Vi vil invitere til deltagelse på flere planer både som publikum, som kor eller som fællessanger.
Formålet er også at inddrage børn og unge i sangaktiviteter.
Lolland synger har specielt fokus på at inddrage børn og unge I sangaktiviteter fordi vi ved at sang er med til at styrke integration, koncentrationsevnen og sprogindlæring samt fælleskaber, identitet og tilhørsforhold.
Formålet er også at styrke netværket imellem foreninger, kunstnere, musikskole, bibliotek, erhvervsliv, institutioner m.m. alle med den overbevisning at sangen kan styrke os og binde os sammen.
Sangen kan styrke alle borgeres tilhørsforhold til øen og er med til at skabe sammenhængskraft og fællesskaber.