Lolland-Falster Lovestorm er sammen med Guldborgsund-bibliotekerne, LollandBibliotekerne, GUR og Seismo bevilliget 107.000 kr. til et landsdækkende arrangement for unge om demokrati.
For mange unge kan det lokale demokrati måske synes uhåndgribeligt og fjernt fra deres hverdag. Ligesom mange voksne, har de unge ikke altid en positiv oplevelse af politikere og især det lokale demokrati kan virke forbeholdt beslutningstagere, som ikke nødvendigvis forstår de unges problemstillinger. I sidste ende kan det resultere i lav valgdeltagelse blandt den yngre generation. Det vil en gruppe aktører nu forsøge at råde bod på i forbindelse med det kommende kommunalvalg. Lolland-Falster Lovestorm, Guldborgsund-bibliotekerne, LollandBibliotekerne, Guldborgsund Ungdomsråd (GUR) og nyhedsmediet Seismo har indgået et samarbejde om en landsdækkende begivenhed for unge; ”Mit første demokratimøde”. Projektet er netop blevet bevilliget 107.000 kr. fra Tuborgfondets Demokratipulje.
”Det er helt fantastisk, at Tuborgfondet har valgt at støtte dette fælles projekt. 2021 er valgår og det at tage del i demokratiet er rigtig vigtigt – også når man er ung. Vi vil gerne give de unge fra både Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune et rum, hvor de kan tage stilling til, hvordan de gerne vil have at landsdelen ser ud i fremtiden. Hvis de unge skal kunne se sig som indbyggere i vores kommuner om nogle år, har det stor betydning at lade netop de unge formulere ønsker og visioner og lade dem mærke at deres synspunkter er vigtige”, siger Kirsten Sydendal fra Lolland-Falster Lovestorm.
Både fysisk og digital begivenhed
Projektet er tænkt som både en fysisk begivenhed lokaliseret på Lolland-Falster med omkring 400 inviterede unge vælgere, og som en online begivenhed, der bliver transmitteret ud til unge i hele Danmark. I løbet af arrangementet vil de unge skulle tage stilling til forskellige temaer, som er nøje udvalgt af de unge selv op til selve arrangementet. Det er netop de unge, der skal være drivkraften bag og være med til at forme indholdet til demokratimødet. Hvad er der for nogle problemstillinger, de møder i hverdagen og ikke mindst, hvad drømmer de unge om på Lolland-Falster?
Til arrangementet vil der være et panel af lokalpolitikere, som får rig mulighed for at lytte til de unge. Det er de unges forum, ikke politikernes og de unge, der sætter dagsordenen.
Arrangementet finder sted til efteråret – inden da ligger der dog en del benarbejde og koordinering forud før de fem samarbejdspartnere på tværs af kommunegrænserne kan tage imod de godt og vel 400 fysiske deltagere plus utallige onlinedeltagere til deres første demokratimøde.